Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

Virksomhedsbesøg hos Adinmotion

Adinmotion

Det var godt, at vi nåede det, ja vi var nogle der kom i så god tid, at vi kunne nå at aflægge naboen CCCars et besøg. Til stor overraskelse stod der en XJS til salg! Efter nummerpladen at dømme, var det klubbes formand´s XJS. Mens vi denne aften besøgte Adinmotion, var der pressekonference i fjernsynet, og hele Danmark blev lukket ned. Klubben har herefter lukket ned for arrangementer resten af marts. Men vi nåede det, og fik en fantastisk oplevelse. Mange har nok den holdning, at biler med folieovertræk altid er en taxa, men glem det!

Ad XJ Erik
Sort XJ forklædt med gyldenbrun folie


Har man en ny bil, og drømmer om at beholde den nogle år, er det måske værd at overveje, om den skal ”pakkes ind”. Mange af de 12 deltagere blev i hvert fald overbevist om, at det kan gøres, så man faktisk ikke kan se det er en folie, og den kan efterfølgende få en keramisk overfladebehandling, så den får et flot look og holder snavset væk. De første 7 år er der garanti på folien, og vil man sælge bilen på et tidspunkt, så kan folien bare tages af, og neden under står en helt ny lak! Det er da smart.

Ad varevogn fiat
Fiat klædt halvt på, og varevogn med fuldside reklame.


Varevogne med reklamer, eller en Fiat 500, som kunden gerne vil have i gul, men som Fiat ikke kan levere den i, ja så ligger løsningen lige for. Vores medlem Erik Jenlev har fået folie på sin sorte XJ, da han ønskede den i en anden farve, og så beskyttes den originale lak også for småridser og stenslag.
Der er faktisk ingen begrænsninger i hvad der kan laves med folie. Reklamer på biler, hvor selve reklamen printes på en meget stor printer, solfilm på ruder, både på glasfacader og bilruder. Selv sejlbåde kan beklædes med folie. Firmaet laver også facadeskilte osv.

Ad firmaprofilerTv. Niels Rasmussen , Kenneth Gregersen, Dinna Fibiger Ramsrud, vores medlem Hanne og th. Ivan Petrov


Tak til Dinna Fibiger Ramsrud, Ivan Petrov, Niels Rasmussen og Kenneth Gregersen for en spændende aften. Tak for fin forplejning og tak for foredraget om firmaet og branchen som helhed. Tak til Ivan, som ellers arbejder i firmaets afdeling i Roskilde, som viste hvordan man sætter folie på og skærer til.

ad fiat folie
Ivan arbejder med kniven, og er næsten færdig med højre dør.

Det blev vist på en helt ny Fiat 500, hvor højre dør blev pakket ind. Folien sad perfekt, der blev ikke skåret i nærheden af lakken, og der hvor der skulle skæres i nærheden af lakken, blev der brugt skæretråd. En super fin detalje, som viser, det er et firma, der lever op til deres høje kvalitetskrav og aldrig skærer ned i lakken.
Denne aften åbnede vores øjne for de utrolig mange muligheder der er med folie.

Tekst. Jørgen Findsen
Foto Michael Sandberg og Jørgen Findsen

Besøg på skibsklarerergården i Helsingør d. 26. februar

Skibsklarerergaarden

22 medlemmer besøgte skibsklarerergården for at fornemme historiens vingesus om kongerigets mest profitable pengemaskine gennem tiderne. Medlemmerne blev delt i 2 grupper med hver sin inspirerende guide.

Huset stammer fra det 16. århundrede men dets nuværende form er fra 1780 og efterfølgende årtier.

Først fik vi en mere generel introduktion til købstadens betydning for Kongeriget set i europæisk perspektiv, og derefter en gennemgang af gårdens rolle som told etat og skibs proviantering.

I stueetagen betaler kaptajnen toldafgift og hovmesteren bestiller proviant til langfarten måske De Vestindiske Øer. Mere end 130 skibe sejler igennem sundet i døgnet og opankrer ved Helsingør hvor kontoret er åbent fra kl 4 om morgenen til kl. 22 om aftenen.  

De gode kunder, rederier/skipper forkæles med punch og en fin bowle med rederiets navn og en tegning af sejlskibet – måske skulle der rettes lidt i antal master inden bowlen blev afleveret. De knap så gode kunder der forsøgte at snyde på vægtskålen blev hængt op i krog indtil skipper kom på andre tanker.

Bag kontoret ligger regnskabskontoret med skrivepulte og originale dokumenter, mere en 250 år gamle til brug for forskning, i alt 700 bind.

Mens kaptajnen og styrmand ventede på proviant og evt. den rigtige vind var det muligt at få noget godt at spise i en rummelig stue bagerst i gården – øl blev også brygget på stedet. Historier og erfaringer hvordan man tjente mest på den indbringende slavehandel blev formentlig udvekslet mens man ventede.

På 1. sal ligger skibsklarererens private bolig genskabt fra 1790 fint indrettet med maghogni møbler og oliemalerier.

På 2. sal er der et skipper herberg mere ydmygt end den private bolig hvor søfolkene kunne overnatte mens de ventede på forretninger eller gunstig vind.

Sømændene behøvede ikke at kede sig – der var 57 beværtninger på havnefronten – pub crawl har givetvist krævet sin mand. Hvis man ikke lige nåede tilbage til sit skib fordi man sov rusen ud, eller havde været med i en rask lille slåskamp, måske haft kvindeligt selskab så var der mulighed for at få hjælp på skibsklarerergården, idet der var en oversigt over kommende skibe som man kunne påmønstre. Kort og godt gården fungerede også som arbejdsformidling.

Som bekendt varer lykken ikke evigt.

Chr. d. IV hævede sundtolden igen og igen år 1644–48 på nogle varer med mere end 80 %, der skulle jo betales for dyre krige og bygninger i Kbh. Indkrævningen blev gradvist mere kompliceret med forskellige satser og skibene måtte vente op til flere dage. Det behagede ikke Nederlandene, England og USA og Danmark blev derfor tvunget til at standse toldindkrævningen i 1856 efter mere end 400 år. Vi fik dog en kompensation på 33 mill. Rigsdaler af alverdens søfartsnationer.

En katastrofe for Helsingør og dets opland.

En stor tak til Susanne Bøgelund Nielsen og Peter ”Fipskæg” for en meget interessant aften og til Mia og Jan Bøgemose for bespisning og drikkevarer i skipperstuen med god karma.

Skibsklarerer skib

Flemming Bo

En lun januar aften i kødbyen


Jaguarklubben besøgte Gallery Poulsen.

Galleri1


Det var på alle måder et spændende besøg.
For det første var det usædvanligt lunt af en januar aften at være, for det andet befandt vi os i en del af København som tidligere havde til opgave at slagte kreaturer – nu sprudler denne del af byen af kreativt liv.
For det tredje kom et galleri, af en lidt behersket størrelse, til at byde på en stor oplevelse. Kunstneren, John Jacobsmeyer, maler billeder du ikke har set før. Det er der så mange der gør - tænker du. Men ikke med denne dybde og detaljerigdom.
Læg mærke til dette billede:

Gallerie2


Man oplever dette billede forskelligt om man står et stykke fra eller tæt på. Bladene er f.eks malet enkeltvis men ses som en skovbud.
Et billede opleves udefra og ind. Man ser helheden og senere detaljerne.
Kigger man nøje efter her vil man, efter lidt tid, få øje på mindst seks mennesker som løber i skovbunden. Nogle har lygter med. Hvorfor løber de? Flygter de fra bygningen med lyset? Hvad er det for en bygning. Bruger man lidt mere tid dukker der sikkert flere figurer eller symboler op.

Du kan zoome ind på billedet, og se mange flere, på: https://www.gallerypoulsen.com/en/artist/john-jacobsmeyer
Her kan du også læse om galleriet og det kommende udstillinger.
Aftenen startede fint med at Galleriets guide bød på et godt glas vin. Mens stedets guide fortalte om billederne, om maleren og om hvilke aktiviteter galleriet ellers puslede med, åbnede vinen langsomt vores sind.
I løbet af de par timer vi var der kom billederne tættere og tættere på. Indtryk, farverne, flere detaljer og stemninger.
En stor tak til John Jacobsmeyer for malerierne, Morten Poulsen for at åbne sit Gallery for os og til Emilie for præsentation af billederne.
Tekst og billeder: Søren Post og John Jacobsmeyer

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 9570 kontonr.: 1464523 · IBAN DK9030000001464523 · SWIFT: DABADKKKTitlebill