Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

En efterårstur i det sydsjællandske

Landevej
En smuk landevej, en smuk Jaguar på en smuk dag – hvad mere kan man forlange her i livet?


Efterårsturen startede med en lækker og hyggelig morgencomplet på Hotel Niels Juel. Herefter kørte den 28 deltagere videre til Anni og Torben Stiig Hansen, som havde åbnet deres hus – og garage – for klubben. Torben bød velkommen og viste os deltagerne rundt. Rundturen afslørede en fantastisk udsigt over Køge bugt – en udsigt, der var svær at slippe igen. Rundturen fortsatte igennem Torbens værksted og garage, hvis mundvandet begyndte at løbe. Begge ”rum” var helt klart designet til Torbens hobby – (jaguar)biler.

Stiig

Der var mange der blot gik rundt og sukkede. Sukkede over at man kunne bo så lækkert. Her er det hele – Smukt hus, betagende udsigt over Øresund og smukke smukke biler.
Herefter gik køreturen ad små snørklede veje, gennem alleer, med lejlighedsvis havudsigt og forbi et enkelt slot igennem det sydsjællandske landskab indtil vi ankom på Holmegaard Glasværk. Efter en hurtig sandwich fik vi en rundvisning på glasværket, hvor vi hørte lidt den spændende historie værket har været igennem, så lidt glaspusteri, nogle af de gamle maskiner fra værkets start og ikke mindst deres samling af ca. 40.000 glas objekter.

Holmegaard glasværk

Nips og pangel så langt øje rakte – og lidt til. Her ses en udstilling med glas og lertøj fra glasværkets start i 1825. I starten alene ting som skulle bruges – til slut var det næsten udelukkende nips og pynteting.
Ved 15.30 tiden var det opbrud og turen gik hjemad igen.
Tak til Admiral Niels Juel for brunch på hans hotel, til Anni og Torben for at have bygget et vidunderligt hus vi kunne besøge og til Holmegård Glasværk for sandwich og rundvisning.
Tekst, billeder og en fantastisk køretur: Mads Sejer-Hansen

Fyns Militærhistoriske museum, Odense

Militær skilt 

Syv biler (+ en outsider) mødte op på den tidligere kasernegrund i Odense en smuk torsdag aften i september. Bilerne blev placeret på pæneste vis omkring flagstangen og de to løver ved indgangen, og efter at alle deltagere (Kørende såvel som gående.) var dukket op, bød formanden for museet, Lars Neumann velkommen i det nyrenoverede klasselokale.

Militær parkering

Kasernens historie fra 1892 og frem til 1992 blev fortalt på levende vis med speciel fokus på tiden lige før, under og efter 2. Verdenskrig. Det er nok ikke mange, der kender Kasernens rolle i Danmarks (korte) kamp imod tyskerne d. 9. april 1940, men Fyns 4. bataljon var faktisk i kamp i Sønderjylland i de tidlige timer denne dag, og det kostede desværre 6 soldater livet samt yderligere 13 sårede inden kamphandlingerne ophørte.

Militær Lars foredrag

Herefter viste Lars (i den gule jakke) på indlevende vis rundt i udstillingen om Danmarks- samt modstandsgruppernes rolle under krigen. Denne rundvisning blev på levende vis krydret med anekdoter omkring stort set alle emner lige fra madlavning (Opskrift på Måger i Karry lå f.eks. frit tilgængelig.) til det retslige efterspil i Danmark efter krigen blev berørt i forbindelse hermed.

80-års dagen for 9. april skulle ellers have været markeret med åbning af denne udstilling, men grundet corona blev samme dog udskudt her til efteråret. Åbningen af udstillingen er dog nært forestående, og er man bare en lille smule interesseret i Danmarks rolle før, under og efter 2. Verdenskrig, så kan det varmt anbefales at se denne udstilling.

Militær plance

Efter ca. 1,5 times rundvisning samt snak om de mange forskellige effekter og billeder, som er på udstillingen, bød Jørgen på kaffe og kage i Vagtstuen. Samme blev konsumeret i rask tempo mens forskellige anekdoter om deltagernes tid ”i trøjen” samt oplevelser med de kære biler blev fortalt på indlevende og underholdende vis.

Militær kaffebod

Tak til Lars for en god og berigende rundvisning på museet samt til Jørgen for kaffe og kage samt for et godt arrangement.

Tekst og foto: Michael Sandberg

Jaguarer i kortegekørsel til Jægerspris Slot

Sidespejl
Et smukt kig i bakspejlet


Søndag d. 9. august afholdt Region Sjælland deres sensommer køretur til Jægerspris Slot. 12 sprudlende Jaguarer med i alt 23 deltagere mødtes ved Barokhaven i Hillerød kl. 9.00 med det mest billedeskønne view af Frederiksborg slot som kullisse, så var scenen lagt.

Sludres
Der hyggesludres mellem bilerne. Det var lunt allerede kl.9 – men det var kun starten. Det blev en meget varm dag.

Da uret viste 9.15 blev jaguarerne linet op og klar til afgang i kortege. Fra Hillerød gik turen vest over og rundt om Arresø til Frederiksværk og sydover mod Frederikssund ad de smukkeste Margueritruter og i fantastisk solskins vejr.

Jaegerspris


Kl.11.45 kører kortegen ind på parkerings pladsen og kl.11.00 står vi talstærkt foran slottet og bliver budt velkommen af vores guide som skal føre os igennem Frederik d. 7 og grevinde Danners gemakker.
Da fremvisningen var slut gik vi tilbage til p-pladsen hvor der blev der serveret frisk kaffe og lækre muffins som Peter Mikkelsens hustru, Kirsten, havde været så sød at bage.

Frk. Elisabeth

Her demonstrerer Frk. Elisabeth hvordan kalechen fungerer i Regionsråds formandens nyerhvervede Jaguar XK8 Convertible.

 

Derefter fortsatte kortagen sydpå, igen via Margueritruten ad små hyggelige veje, mod Selsø Kirke hvor vi skulle spise vores medbragte picnic

Frokost

Når deltagerne selv har mad med så er menuen som regel i orden. Frokoststuen kan der ikke klages på. Smukt med smuk på.

Efter spisningen blev deltagerne opfordret til at deltage i en lille quiz med 13 meget svære spørgsmål.

Præmieoverr


Her ses præmiemodtagerne på sejrspodiet. Johan løb med 1. Søren med 2. og Ole med 3. præmien.

Efter en dejlig dag, sluttede arrangementet og Jaguarerne kørte så i hver deres retning hjem, Tak til deltagerne for det flotte fremmøde.

Tekst og billeder: Ulrik Stuhr Christensen

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill