Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

Fyns efterårsløb

Kultur og natur gik op i en højere enhed, da Fyns efterårsløb blev afviklet i et skønt solskinsvejr.

Efterr1
Smuk bygning og smukke biler.

15 Jaguarer og 1 enkelt FIAT 500, som afløste vores strømfattige XJ6, mødte op som aftalt på Clay Keramikmuseum i Middelfart kl. 12.45. Her ventede en rundvisning i udstillingen af lertøj, keramik, fajance, porcelæn i forskellige former. Jeg blev klogere af guidens dybdegående forklaringer og oplevede udstillingen med helt nye øjne.

Efterr2
Rundvisning hvor vi blev klogere om fremstilling af keramik 

Efter turen i den permanente udstilling, blev det til en hurtig gennemgang af den aktuelle udstilling ”ceramic momentum – staging the opject”. Moderne kunst i keramik! Vi fik også fortalt hvordan enkesædet Grimmerhus blev til keramikmuseum i 1994 og i 2015 fik indviet den flotte tilbygning, som har et fantastisk lysindfald og en smuk udsigt. Flot arkitektur, som er gravet ned i plænen til Grimmerhus, og hvor gavlene ligger åbne i skrænten mod Lillebælt.

Efterr4
Smuk udsigt til Lillebælt og den nye Lillebæltsbro

En time tog rundvisningen, og så ventede en køretur i den skønne fynske natur. Vi rullede på en lang perlerække efter Carsten og Jette i deres veltrimmede E-type. Turen var smuk, og alt tog sig godt ud i de skønne efterårsfarver. I en time var der mulighed for at nyde sin bil og den dejlige natur, og så landende vi, efter Leo´s ide og aftale, på Nørreløkkegård, hvor Mogens Christensen stod klar til at vise rundt og fortælle lidt om sin frugtplantage.

Efterr5
Smuk samling af nyere og ældre Jaguarer

En lille travetur i plantagen, hvor det var mulighed for smagsprøver, og så tilbage til bilerne, for kaffetrangen var stor.

Efterår8
Da kaffen skulle på bordet blev den lille Fiat hentet frem

Hurtigt blev bordet slået op og kaffebordet dækket. Jette havde lavet æblekage til kaffen, tusind tak for det! Den smagte skønt! Sammen med kaffen blev der lidt tid til ”dækspark” og indkøb af frugt. Lad os bare slå fast, det var en hyggelig tur og en værdig afslutning på veteranernes færden på landevejen i år. Nu er det tid til et velfortjent hvil for de gamle, og måske lidt vinterservice, og jeg skal blot have nyt batteri til min skønne XJ6, så er den på landevejen igen.

Tekst: Jørgen Findsen
Foto: Leo, Michael og Jørgen

Garagemøde hos Allan Kosegarten

Kosegarten

Onsdag d. 2. okt. havde  Allan Kosegarten inviteret til garagemøde hjemme hos sig i Ribe. 17 personer mødte op og fik en meget hyggelig aften. Allan viste rundt og fortalte om sit nyeste project, en MK 9 der får den helt store tur. Som man kan se af bildene, bliver Allan ikke arbejdsløs med det første. Han har også en gammel DKW som skal restaureres, og vi kunne også enda se en 2CV liggende på hylden. Aftenen blev afsluttet med dejlig franskbrød og ostemad. En stor tak til Else Marie og Allan for en god aften.

Hvis der er nogle andre medlemmer der har et sændende project eller to de gerne vil vise frem, så tag kontakt med regionformanden for din region. Husk at klubben støtter med 50.- kr. pr. deltager, så man har til en let beværtning.

Cafè Jorden Rundt

Café Jorden Rundt

Cafe1

 Der hygges i cafeens lune indre. Tilsammen nåede vi det meste af menukortet igennem.

Det sidste havnemøde i 2019

Den traditionsrige afslutning på dette års havnebesøg løb af stablen, som altid, den sidste onsdag i september..
At det var det sidste havnemøde for i år kan lyde trist og bedrøveligt. Det signalerer ganske vist at en dejlig sommer er gået på held, men det er også vendepunktet for at de hyggelige indendørs arrangementer går i gang. I Jaguarklubben er der gang i den hele året.

Cafe2

For ikke at kludre i den komplicerede køreplan for linje 14 havde nogle medlemmer valgt at komme i egen bil.

Vejrguderne viste sig fra den milde og gode side. Det regnede ikke. Alle kom tørt både ud og hjem. På vogndækket fra højre mod venstre ses Niels’ XJC, Ole og Gunvors E-type, Jørn B’s smukt ny restaurerede E-type og sidst i rækken af smukke biler er det Svends S-type.
Da vi ikke kan afspærre parkeringspladsen holdt bilerne desværre lidt spredt. Og i løbet af aftenen dukkede knapt 15 biler op. Det vækker jo altid lidt opmærksomhed når en flok Jaguare, svagt knurrende, sniger sig ind på en parkeringsplads.

Tak til konduktøren på Linje 14 for at bringe folk frem og tilbage, de unge mennesker i kabyssen for mad og til de fremmødte for en usædvanlig hyggelig aften.

Næste arrangement er d.5 oktober hos British Motor Group. Herefter er der Fredericia Messe d.19 – 20 oktober med Jaguarstand og d.30 oktober besøger vi Blokmanns Autoværksted i Herlev.

Se mere i Jaguaria og på vores hjemmeside.

Vi ses.

Tekst: Søren Post
Billeder: Inge Lindgren og Søren Post

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 9570 kontonr.: 1464523 · IBAN DK9030000001464523 · SWIFT: DABADKKKTitlebill