Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

Børkop Mølle besøg 17-AUG-2019 

Børkop

En del medlemmer havde i en tid studeret vejrudsigten for denne søndag med tanke på, om der skulle tages paraply med eller ej. På vanlig dansk sommervis viste vejret sig lidt fra den blandede side med både sol, overskyet samt små sommerbyger, men det afholdt ikke 6 Jaguarer at troppe op ved Fjordenhus ved 14-tiden. Udover Rubens flotte tofarvede MkII’er var der en 420G’er, en XJ6 (S1), 2 X300’er samt en XF’er, så man må sige at ca 60 år med Jaguarer var repræsenteret til dette uformelle arrangement.
Ruben havde på vanlig vis planlagt en smuk rute fra Vejle til Børkop, og efter at have klaret vores eget ligge private Munkebjerg Hill climb – som alle biler naturligvis klarede i fin stil – gik det ind igennem skove og små landsbyer mod Børkop.

Vi lykkedes med at holde os samlet på hele vejen til Børkop, og efter en ca 45 minutters kørsel dukkede møllen op i horisonten. Ved et tilfælde havde man arrangeret, at et Jazz orkester skulle spille, og vi er flere, der ”mistænker” Ruben for at have arrangeret dette også – et flot initiativ taget af Regionsformanden til dette lidt uformelle arrangement.
Mølle-ledelsen var naturligvis glade for at vi troppede op med vores flotte biler, så vi fik anvist en smuk græsplæne lige ved indgangen, hvor vi kunne stille vores biler. Dette vil samtidig medføre, at alle tilskuerne ved Jazz arrangementet kunne beundre bilerne på deres vej tilbage til deres egen på parkeringspladsen.
Efter at have nydt et par jazz numre trak de medbragte drikkevarer samt den indkøbte kage, som Klubben sponsorerede, deltagere tilbage til bilerne, hvor samme blev nydt mens de første af tilskuerne forlod jazz arrangement.

Børkop mølle fest

Det danske sommervejr spillede naturligvis igen ind, og de første tegn på en sommerbyge fik deltagerne til at trække ind under de store træer (Sammen med diverse hvepse) men en lille byge skulle ikke lægge nogen dæmper på snakken – dels deltagerne imellem men også med tilskuer, der ville vide noget mere om bilerne osv. Hvor sidder stelnummeret på en Jaguar MkII fra 1962 f.eks. henne?

Regnbyger eller ej, så var de smukke biler genstand for stor opmærksomhed fra de forbipasserende tilskuere, og der blev taget en del selfies samt billeder generelt af samme.
Regnbygerne blev dog efter nogen tid mere intense, hvorefter vi brød op og kørte hvert til sit.

Tekst Michael Sandberg 

Små tykke mænd og koner

Keld Moseholm besøg 8. August

Moseholm Keld


I alt 8 flotte Jaguarer – samt naturligvis deres respektive ejere – mødte op lidt syd for Odense ved 18.00-tiden, og efter lidt kort ”dækspark” gik det ellers i rask tempo mod Faaborg. Her endte vi kort før kl. 19.00 og fik vores biler placeret på fornemste vis på en lille veltrimmet græsskråning ved landevejen udenfor museet.
Efter kort tid dukkede der yderligere 5 toptrimmede Jaguarer op fra dels Sydfyn men også en enkelt elegant XJ6’er (S3) fra Sjælland havde fundet vej til Faaborg, og græsskråningen var dermed fyldt helt op på fornemmeste vis. Med alle deltagere i højt humør gik vi efterfølgende i samlet trop ind på museet anført af Keld Moseholm selv.

Moseholm1

Indledningsvist fortalte Keld lidt om de forskellige skulpturer, der er placeret i indkørslen til museet og ganske tankevækkende, at en skulptur forestillende en kagerulle, der ruller små tykke mænd flade – den indbragte for nyligt en børnepris for bedste skulptur i Australien.
Efter den korte introduktion blev vi alle sluppet løs i museets mange rum, som i øvrigt er en nedlagt skole, der kunne dateres tilbage til 1893, og nænsomt restaureret siden hen. Imens vi beundrede de mange skulpturer – store som små – gik Keld rundt iblandt os og dels besvarede vores talrige spørgsmål samt fortalte inspirerende anekdoter fra sit lange liv indenfor kunst og kreativitet.

Mosholm gynge


De mange udstillede skulpturer fortalte derudover ofte sin egen lille historie på kreativ/fantasirig vis, og samme historier gav naturligvis anledning til yderligere snak og kommentering – som ægte kunst jo altid skal gøre, når det er veludført og inspirerende.
Når man så havde betragtet alle de forskellige skulpturer indendørs, så havde man derefter mulighed for at beundre skulpturer i den smukt anlagte park også. Sommervejret viste sig tilmed fra sin bedre side ved på dette tidspunkt at holde tørvejr med solskin, som naturligvis fik de udstillede skulpturer til at fremstå mest optimalt.
Alt i alt en dejlig aften på et smukt museum, der ligger flot ned mod farvandet over imod Lyø, og arrangementet blev rundet af med en kop dejlig kaffe samt lidt generel (bil)snak deltagerne imellem ved det lokale ishus.

 

Moseholm3

Tekst: Michael Sandberg Foto: Michael Sandberg og Jørgen Findsen

Volvo, Austin Healey og Jaguar til fællesmøde

 

Roger Moore as Simon Templar in The Saint

Springforbi, en fantastisk udsigt over Øresund


Og vender man sig 180 grader på parkeringspladsen ville du få et ufatteligt smukt syn over klassiske biler – alle linet op på række.

Møde
Onsdag d. 19 juni blev der åbnet op for motorhjelmen og sparket dæk på 3 ikoniske bilmærker. På parkeringspladsen ved Springforbi i Klampenborg mødtes Jaguar med Volvo P1800 og Austin Healey klubben for 16. gang.

Ud over en lille snes Volvoer, dukkede en god håndfuld flotte Austin Healeys op samt en hel snes Jaguar - både E-type, MK II, XJ samt XK. Da vi alle havde nydt de afkølede drikkevarer fra div. bagagerum, kørte vi i kortege op af Strandvejen til Vedbæk havn, hvor vi lagde til kaj ved is-huset. Den helt perfekt afslutning på en dejlig onsdag aften i godt selskab med ligesindet bilentusiaster.


XKR
Tekst og billeder: Ulrik Stuhr Christensen

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 9570 kontonr.: 1464523 · IBAN DK9030000001464523 · SWIFT: DABADKKKTitlebill