Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

Virksomhedsbesøg hos Uni-Tankers

Uni turbinehus parkering

Uni-tankers, Torben Østergaard-Nielsen, Selected Car Group og så lidt Jaguar! En kold aprildag hvor vi fandt frem til parkeringspladsen foran den flot renoverede turbinebygning. Vinden stod ind fra Lillebælt og det tog ikke lang tid før vi fandt ind bag hoveddøren. Op ad trapperne, eller med elevatoren, til toppen af bygningen, hvor den brede udsigt udover Lillebælt og de to broer imponerede alle. På vejen op til mødelokalet kunne man dels nyde den smukt renoverede bygning samt se en film på storskærm om et af Rederiets skibe, der sejlede igennem Korinth-kanalen i Grækenland, for at spare en omvej på ca. 700 kilometer i det Græske Øhav.

Uni bro parkering

Michael K. Sandberg, Marine Standard Manager og Investigation Team Leder, tog imod os og gav os en præsentation af sit arbejde hos Uni-Tankers, om transport af olie og kemikalier på tankskibe generelt, og de katastrofer der gennem årene har været med diverse tankskibe, (Dog ikke katastrofer, som på nogen måde har involveret Uni-Tankers.) og dermed har skabt grundlaget for hans jobfunktion med at håndtere hændelsesundersøgelser og være generel kontaktperson for olieselskaber vedrørende sikker og effektiv drift af firmaets 17 100% ejede tankskibe.

Det er en verden som mange af de 16 deltagere sikkert aldrig har haft indblik i, og som man blev noget overrasket over at høre om. Hvem tænker lige på at tankskibene den ene dag sejler med olie i tankene, og nogle dage efter sejler med rødvin i samme tanke. Vi så en video som viste et af tankskibene sejle gennem flere sluser mellem Montreal og Toronto i Canada. Fantastisk at det lader sig gøre at flytte rundt på de store skibe på den måde. Transporterer man væske som kræver varme, er der varmelegemer i bunden af tankene, som kan varme væsken op til 57 gr. Det er faktisk som en sejlende elkedel.

Uni Michael Torben Ø

Ejeren af disse store tankskibe er Torben Østergaard Nielsen. Hr. Østergaard har gjort det godt, og har tjent mange penge på sine virksomheder siden 1981, da han startede den første virksomhed ved navn ”Dan-Bunkering op i Middelfart. Noget af formuen har han valgt at investere i specielle biler, og er i dag ejer af ca. 200 unikke biler som er af topkvalitet, og kun forundt de få at eje. De flotteste af bilerne er udstillet i Selected Car Group-regi, men man kan desværre kun komme til at se dem på en invitation-only basis. Ifølge en artikel i Børsen - ”Penge” hvor Torben Østergaard-Nielsen udtaler at bilerne har givet bedre afkast end aktier. Desværre er det lidt af en udgift at besøge denne udstilling, så det bliver ikke i klubregi vi kommer ind og ser den, men skulle du få lejlighed for at se udstillingen via en invitation fra anden side, så sig endelig ja tak!

Michael sluttede sit fantastiske oplæg med en kort omtale af købet af sin XJ6 serie 3, og den restaurering den har gennemgået i løbet af vinteren. Den står nu klar til masser af ture i løbet af sommeren. Skulle den mod forventning strejke, ja så kører Michael stadig Jaguar, da han har en XE-model som firmabil.

Michael XJ 3

Tak til Michael og Uni-Tankers for en hyggelig og lærerig aften.

 

Poul Erik! Den Tekniske Brevkasse.

Besøg af Poul Erik med den Tekniske Brevkasse.

 

Så blev det atter marts, næsten rigtigt forår, og for fjerde gang med besøg af Poul Erik, helt fra Fyn.

Et stort fremmøde, flere end vi regnede med, var, sammen med en halvsyg Jaguar XJ6C, klar til at høre hvad redaktøren havde at sige. Og det var ikke så lidt!

Coupéen blev lyttet til, trykket på maven og der blev, med hjælp fra forsamlingen, diagnosticeret. Det helte endte med en indlæggelse på Møllers Infirmeri, hvor der skal kigges på og forbindes en arterie.

Efter det tekniske i værkstedet, rykkede vi ned i gildesalen, hvor der stod den helt store opdækning. Ja, det var lige før Poul Erik ikke kunne komme til orde - med det gjorde han dog, til sidst.

Tak til Poul Erik for indsatsen samt Bente og Poul Møller for det store arbejde og at de igen ville lægge lokaler til.

Steen Normann

JCD Tekn. Redaktør

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 9570 kontonr.: 1464523 · IBAN DK9030000001464523 · SWIFT: DABADKKKTitlebill