Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Velkommen på JCD-standen ved CHGP 5. - 6. august 2017

Jaguar Club of Denmark er i år til stede på Copenhagen Historic Grand Prix med en større stand end nogensinde. Du finder standen det sædvanlige sted helt op imod banens langside på Bellahøjvej (område C2 i kortet herunder) Her har klubben slået klubteltet op, og der er frisk kaffe på kanden til gæsterne.

Bellahøj KORT 2017 5 kopi

Særudstilling med Ole Sommers C-Type og D-Type

Jaguar C-Type og D-Type blev i begyndelsen af '50erne bygget i meget begrænset antal til racerformål, og de vandt i flere år det prestigefyldte Le Mans 24-timers løb. Mange af disse racerbiler er bevaret for eftertiden, men grundet det meget lave antal producerede enheder samt deres historiske betydning, er de utroligt kostbare. De handles på de helt store auktioner til uhyrlige priser. I 2016 opnåede en D-Type at blive den dyreste engelskproducerede bil overhovedet med en salgspris på godt 21.780.000 Engelske Pund (ca. 180 mio. kr.). Når man f.eks. på en messe eller ved et historiske arrangementer ser en udstillet Jaguar C-Type eller D-Type, er der ofte tale om såkaldte replicaer. Det er biler, som er bygget som kopier efter forbilledet. Der er meget stor variation i kvalitet og specifikationer på disse replicaer. Nogle er produceret i glasfiber, andre i aluminium (som originalerne) og chassisopbygningen på disse replicaer varierer også meget. Der bygges i dag replicaer så tæt på originalerne, at man praktisk taget ikke kan kende forskel, og i disse år er Jaguars afdeling for specialbiler faktisk selv begyndt at bygge nye eksemplarer af historiske Jaguar racerbilmodeller. Spørgsmålet er, hvorvidt disse er orignaler eller replicaer.

Jaguar Club of Denmark har imidlertid det store privilegium at kunne udstille både en original C-Type og D-Type. Disse to biler ejes af tidligere Jaguar-importør Ole Sommer, og er velvilligt stillet til rådighed af Sommers Automobile Museum i Nærum for klubbens stand i år. På billedet herunder ser man fra en anden udstilling afholdt i Saint-Saturnin ved Le Mans begge modeller repræsenteret side om side.

DandCtypessainsaturnin kopi

 

Stor model variation på JCD standen i år

I hår har klubben forsøgt at skaffe så mange forskellig modeller som muligt, hvorfor der også er flere biler på standen end sædvanligt, så der bliver noget at se på for enhver. Kom forbi og få et kig på de mange flotte biler, som klubbens medlemmer stiller til rådighed for standen hele weekenden. Alle er hjerteligt velkomne til at kigge forbi på standen, og såfremt du kunne tænke dig at blive medlem kan også få en snak om medlemskab af klubben, ligesom der er mulighed for at købe tøj og andet tilbehør med klubbens flotte logo på (man behøver faktisk ikke at eje en Jaguar for at blive medlem). Klubstanden er bemandet af klubmedlemmer hele tiden, og der vil være god mulighed for at få udvidet Jaguar-horisonten og måske få gode tips om teknik eller køb af Jaguarer ved at tage en snak med dem.

plakat farver 8 1 kopi 2

Velkommen til JCD på CHGP 2017

Jaguarer i Dyrehaven

Jag1
En usædvanlig smuk Jag lurer i græsset…

Den danske sommer viste sig endnu en gang fra sine lunefulde side i dagene op til Jaguarklubbens udflugt til Dyrehaven. Der var udsigt til regn. Men regnen kom ikke og vi fik en dejlig og hyggelig aften i Dyrehaven.

En halv snes Jaguare mødte op og deres passagerer indtog den medbragte mad med en stribe smukke biler på den ene side og den nedgående sol på den anden. Et sted i horisonten græssede dyrene fredeligt.

jag2
Så er der picnic.

Bevæbnet med klapbord og stole indtog de frygtløse medlemmer det høje græs. Der lå beviser fra dyrenes færden her og der. Man skulle se sig for.
Men mad smager nu bedst under åben himmel og i godt selskab. Dyrene tænker sikkert det sammen.

Rigtig hjertelig tak til Kong Frederik d.III for at have anlagt Dyrehaven allerede i 1669 og for muligheden for hver onsdag at kunne parkerer de smukkeste biler ved Slottet.
Og tak til de medlemmer som med en sund mistro til vejrudsigter dukkede op, blandt andet fra Rørvig, og gjorde det til en hyggelig aften.

Tekst og foto: Jan Bøgemose / Søren Post

Jaguar møder Volvo i Springforbi

Selvom vejrguderne, med mærkelige og måske mytologiske navne som YR og DMI, havde varslet himlens vrede i form af regn så mødte der omkring et dusin smukke biler op på parkeringspladsen ved Springforbi. Snart summede pladsen af hyggesnak mellem bilerne.

Giv dig selv en god oplevelse og mød op til næste års Volvo P1800 møde i Springforbi.
Søren Post

Seneste nyheder

Læs alle nyheder
Jaguar Club of Denmark er i år til stede på Copenhagen Historic Grand Prix med en større stand end nogensinde.
Jaguarer i Dyrehaven

Jaguarer i Dyrehaven

15.07.2017 | Jørgen Findsen
En usædvanlig smuk Jag lurer i græsset… Den danske sommer viste sig endnu en gang fra sine lunefulde side i...
Jaguar møder Volvo i Springforbi

Jaguar møder Volvo i Springforbi

08.07.2017 | Søren Post
Selvom vejrguderne, med mærkelige og måske mytologiske navne som YR og DMI, havde varslet himlens vrede i form af regn...
Johan Bendixen tog varmt imod klubbens medlemmer da vi besøgte Jaguarhouse i maj. Som billedet afslører blev der kigget længselsfuldt på...
Dragør Havn med frisk luft

Dragør Havn med frisk luft

08.07.2017 | Søren Post
Man skal være enten meget ihærdig eller stedkendt for at finde ind på den store plads mellem iskagehuset og lodstårnet.