Aktivitetskalender

I dag
Vis kommende begivenheder
Picnick i Dyrehaven
Onsdag, 11 Juli 2018, 18:00

Picnick i Dyrehaven.

Med gæster

.Picnick
Der har uden tvivl også sneget sig lidt gæster med på billedet her. Det er jo forståeligt nok – i Jaguarklubben forstår vi at hygge og nyde de lange sommeraftener sammen.

I 1669 besluttede Frederik III, at et område af "Boveskov" (Bøgeskov) skulle indhegnes, og hjortevildt fra nær og fjern skulle drives ind i området. Denne lidt barske handling blev til det nuværende mere fredelige Dyrehaven.
Jaguar klubbens medlemmer lader sig ikke sådan drive af overmagten – vi kommer frivilligt til denne skønne plet som Kong Valdemar startede på allerede i 1231. 787 år siden. Arrangementer i Jaguarklubben er grundigt forberedte.

Fortidens grumme handlinger har fortaget sig og vi kan, uden dårlig samvittighed, nyde vores medbragte mad. Glemt er at beboerne i landsbyen, Stokkerup, som lå et stenkast fra Eremitage Slottet, blev bedt om at rive deres huse ned og flytte dem til nogle nedbrændte områder som krigen med Svensken havde efterladt.
En urimelig handling i dag synes man, men 3 års efterfølgende skattefrihed pyntede vel lidt på det.

Hver onsdag, sommeren igennem, er det tilladt at kører sin bil helt op til Slottet. Om det var Frederik eller Valdemar der fandt på dette geniale træk fortaber sig også i historien. Man skal blot være ude igen inden solnedgang. Og om dette udløser 3 års skattefrihed i dag bør vi nok lade undersøge.

Dyrehavens perle er selvfølgelig Eremitageslottet, der blev opført ca. 1736 af Christian d.6 med Lauritz de Thurah som arkitekt i en vistnok skønsom blanding af barok og klassicisme. Christian havde genoplivet de gamle parforcejagter og manglede et passende sted at indtage de efterfølgende jagtmiddage (taffel). Så Eremitagen er dybest set et jagt-cafeteria og har aldrig været benyttet som bolig. Eremitagen ejes i dag af Staten og er ved særlige lejligheder åben for offentligheden. Da det er rygtedes helt ind i Slots- og ejendomsstyrelsen, at Jaguarklubben kommer på besøg den 11. juli har man anset det som mest sikkert at holde Eremitagen hermetisk tilskoddet den dag.

Vi har været her flere gange. Men denne gang har vi inviteret nogle gæster. Nogle kære mennesker som også har fået denne frygtelige hang til uimodståelige smukke linjer og overaskende interessant mekanik. 

Volvo- og Austin Healey klubben sender et passende udsnit af deres medlemmer til fælles hygge og samvær. Vi har hilst på flere af dem gennem de sidste 15 år hvor vi har mødtes med Volvo P 1800 i Springforbi og her har Healey klubben deltaget flere gange.

Fyld lidt god mad og godt selskab i din smukke Jaguar, ny eller gammel, og kom og nyd en fantastisk aften i Dyrehaven.
Find flaget.

Vi ses.

Jag i graes
Vildkatte i det høje græs……mon de lure på et lækre rådyr?

Hvor: Dyrehaven – brug indkørslen ved Hjortkær. Nyd turen op til Slottet.
Hvornår: Onsdag d.11 juli kl.18.
Pris: Ubetalelig – derfor gratis.
Tilmelding: Ikke nødvendigt, men send gerne en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vejledning ved tilmelding

Ved tilmelding til arrangement uden deltagergebyr: Hvis du vil tilmelde flere end dig selv, skal du først klikke på "Opret gæst" lige under "Primær deltager" og vælg antal gæster ud over dig selv. Klik dernæst på "Klik for at deltage"

Ved tilmelding til arrangement med deltagergebyr: Vælg det antal samlede antal deltagere, som du ønsker at tilmelde og klik derefter på "Klik for at deltage"

Jaguar Club of Denmark · Rørskærsvej 24, 2820 Gentofte, CVR 57808268
Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill

 

logo dankort logo mastercard Handelsbetingelser for JCD Shop.