Besøg ved Bak’s Bakery i Middelfart
Kan man blive rigpå at lave romkugler? Det er med garanti et spørgsmål, mange har spurgt sig selv utallige gange gennem århundrede…
Romkugler har været kendt i Danmark i mange år, og enhver Bager med respekt for sig selv sælger dem i forskellige sammenhæng – mestendels fordi samme normalt fremstilles af rester af wienerbrød og kagerester fra den øvrige produktion i bageriet. (Som æltes sammen med romessens.)
Farven på dejen til en romkugle afhænger af, om de er lavet af wienerbrødsdej (Lys dej) eller chokoladekagerester (Mørk dej).
Romkugler har dog et lidt blakket ry gennem tiderne – måske netop fordi samme laves på kagerester.
Bagermester Carsten Bak har dog optimeret hele begrebet ”Romkugler” på en måde, som nok de færreste tænkte sig muligt, da han 20. marts 2018 vandt Danmarksmesterskabet i Romkugler. Fra dette tidspunkt er det kun gået fremad, og hvor den ene idé måske viste sig at være udtømt, så dukkede nye innovative idéer op som afløsning, og nye eventyr ventede igen forude. Alt i alt er omsætningen steget med imponerende 1.100% siden denne dag i marts for lidt over 3 år siden…
Læs resten af artiklen under "Nyheder" og se resten af billederne.