images/forsiden/topslider/Slider12.jpg

Cruise mod corona 5. juni

Læs artiklen i Fyens Stiftstidende, hvor Leo inviterer til køretur Fyn rundt

Forside Leo

 Artiklen kan læses her: https://fyensstiftstidende.e-pages.pub/titles/fyensstiftstidende/1309/publications/67868/articles/1146419/43/3

Grundlovsdag er ud over Grundlovsdag og Fars Dag også Store Køredag for folk med klassiske biler. Efter et langt forår uden træf, møder og dækspark kom Carsten Dreisig Hansen på den ide, at man kunne arrangere kørsel på Grundlovsdag, hvor grundtanken er at vi kører sammen, hver for sig. 
Der blev startet en Facebook-gruppe op, og Carsten lavede en rute for hans lokalområde. Det var så op til folk fra andre områder at gøre det samme, og jeg tog stafetten for Fyn og har lavet en rute kysten rundt gennem alle købstæderne. Goodle Maps mener den er 250 km lang og at det skal tage 4 timer og 20 minutter at køre den, men jeg er nu ret sikker på, at gennemsnitshastigheden ikke bliver stor, når først vejene fyldes med Morris Minor, Renault 4CV og den slags. Vi andre skal nok kunne følge med i vores Jaguar,
Konceptet er som sagt, at man IKKE mødes. Der er derfor ikke et fælles startsted, men derimod et fælles starttidspunkt, nemlig kl 10. Her kører man ud på ruten, og for at vi alle kommer til at mødes med en masse spændende biler foreslår arrangørerne, at biler med lige slutciffer på nummerpladen følger ruten med uret, mens de ulige kører mod uret. 
 
Carsten er ligesom jeg medlem af Jaguarklubben, men arrangementet her er ikke organiseret af klubben, men derimod af frivillige græsrødder på Facebook. 
 
Der er som sagt ruter stort set i hele landet, og for at finde ud af hvad der er i dit nabolag er der ingen vej uden om at besøge Facebook. Hvis du ikke selv har en profil kender du formentlig en der har, og så skal der bare søges på 'Cruise mod Corona'. 
Inde på siden klikkes der så på begivenheder, og en liste kommer frem. Der skal lige trykkes på 'Flere' et par gange før alle ruter dukker op.

 

 

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 9570 kontonr.: 1464523 · IBAN DK9030000001464523 · SWIFT: DABADKKKTitlebill