Jaguar F-Type - Produktion 2012 til ?

Dragør Havn med frisk luft

Man skal være enten meget ihærdig eller stedkendt for at finde ind på den store plads mellem iskagehuset og lodstårnet. Det er bøvlet. Men hyggeligt.

Snakken gik mellem bilerne. Både medlemmer og forbipasserende sommergæster, alle med vind i håret, fik en sludder om årgange, motorstørrelser, rust og benzinforbrug.
Tak til Dragør Havn og ismanden henne på hjørnet for rammerne om et dejligt havnebesøg.

Søren Post

Seneste nyheder - se flere under nyheder

Garagemøde hos Knud Kærslund

IMG 1858 kopiDu kender det. En af disse regnvåde efterårsaftener, hvor man overvejer, om man bor det rigtige sted på kloden. Nogenlunde sådan havde din redaktør det, da turen gik til Horsens for at besøge Knud Kærslund og hans kone Birgit Nielsen. Region Jylland Midt havde nemlig overtalt Knud og Birgit til at åbne garageporten for klubbens medlemmer, og lad det være sagt med det samme, det blev en rigtig fin aften.

15 medlemmer af klubben havde taget imod invitationen og de blev mødt af en åben garageport ud til gaden. I den kulsorte aften virkede det som om selve den hellige gral var placeret bagerst i garagen og lyset fra den strålede ud i natten. For Jaguar entusiaster kunne der IMG 1866 kopifaktisk lige så godt være tale om Den Hellige Gral, for en gudesmuk og hvid Jaguar XK 150 FHC, som forstærkede det klare lys fra garagen, er leder umiddelbart tankerne hen på det perfekte.

Se hele historien i næste nummer af Jaguaria.

JCD besøgte Københavns Rådhus

radhusbesoegDer kan være mange årsager til at tage på Københavns Rådhus. Nogen skal giftes, andre skal se hvor borgmesteren blev gift – og så ja, Jaguarklubben skulle have en rundvisning. De fleste mødte op til aftalt tid, kl. 19.00 ved rådhusets hoveddør, i alt 32 personer. Til stor overraskelse var døren låst og der var ingen reaktion ved banken på døren. Så vi ventede 5 minutter – vi ventede 10 minutter – og ca. 19.15 blev døren pludselig lukket op, og så myldrede det ud af mennesker, der havde været på den forrige rundvisning.

Da de passerede forbi klubmedlemmerne, sagde mange af dem – I skal glæde Jer; det er så spændende; det er helt fantastisk – og så slappede vi af igen.

Få hele historien i næste nummer af Jaguaria

Garagemøde hos Bent Thøgersen i Grenaa

Onsdag aften var der garagemøde i Jylland Midt, så langt mod øst, i regionen, man kan komme, nemlig hos Bent Thøgersen i Grenaa. En snes personer troppede op, for at bese det hyggelige værksted, med deklassiske biler. Og deri blev man ikke snydt. Der var Bents egen Jaguar XK, som var fundet frem fra gemmerne, i dagens anledning, og tre Ford Cortinaer. Den ene var næsten samlet, og det interessante ved de andre to var, at de var strippede ned til det bare metal. Efter en tur i syrebad i Norge, var de som nyfødte igen,
klar til at blive transformeret fra gamle, svenske, gadebiler, til potente danske racerbiler. Så på den måde er det jo et helt nordisk projekt.
Efter man havde kigget og spurgt ind til det forskellige tekniske, ja, så var der et fint dækket pølsebord med kage, kaffe og hvad dertil hører, alt sammen til beroligelse efter den tekniske tour de force. Og det er jo også noget der sættes pris på i JCD + at snakken gik lystigt.
Tak til Bent og hans familie for en hyggelig aften.

Bent Thøgersen Grenaa 017

Jaguarklubben på Fredericiamesse

Traditionen tro var klubben på Brugtbilsmesse i Fredericia. Standen var godt besøgt, og vi fik flere nye medlemmer. Lørdag var som sædvanlig den dag hvor flest kiggede forbi standen og så de flotte biler. British Car Import havde velvilligt stillet en F-type og en XF til rådighed, som stod sammen med  de 4 veteraner: XJ12coupe,  E-type serie 1 coupe, XK 150 coupe og en åben XK 150 restaureringsprojekt.Fredericia2017

Garagemøde hos Poul Erik Christensen, Skamby

Endnu en gang var Region Fyn inviteret til Skamby for at høre om gode råd fra Poul Erik. Emnet denne aften var benzines vej gennem motoren, og det blev på vanlig vis forklaret, så det var til at forstå. Der var livlig debat om emnet, og på den måde kom vi lidt rundt om de problemer der kan opstå, fra man fylder benzin på og til det er forbrændt og kommer ud af udstødningen. Ole Østergaard fortalte hvordan hans E-type serie 2 lige nu "hakker" når han kører i den. Der kom mange gode bud på hvad grunden kan være, flere havde prøvet noget lignende og havde løst problemet på den ene eller anden måde, men Poul Erik kommer nok til at kigge ned i "dyret" for at konstatere hvor fejlen gemmer sig. 
Der var selvfølgelig også mulighed for at kigge på de biler Poul Erik havde inde til eftersyn og reperation, og det giver helt naturligt gode samtaler om renovering, vedligeholdelse osv. Bilen på billedet følte sig godt hjemme, for den nye og den tidligere ejer kunne begge holde øje med den hele aftenen.
Tak til Poul Erik for en rigtig god aften.

Garage mk2